Boeuf Bourguinonne

  • WebMaster
  • WebMaster's Profielfoto
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Lees meer
16 jaren 2 maanden geleden #1321 door WebMaster
Boeuf Bourguinonne werd gestart door WebMaster
Oorspronkelijk geplaatst door: Jef

Schil een of meer bolletjes knoflook. Schil een kilo uien en snij ze in vieren. Snij spek in blokjes en anderhalve kilo runderlappen ook. Of nog beter, koop spek en runderlappen in blokjes. Snij bakje champignons in plakjes Bak de spek uit en bak je champignons mee. Haal de spekjes en champignons eruit en bewaar die. Bak de rundvleesblokjes rondom bruin en knijp direct als je het vlees in de pan gooit, de knoflook erboven uit en gooi er de helft van de uien erbij. Laat alles lichtbruin worden en gooi dan een fles Bourgogne erbij. (Twee mag ook ;)) en een paar tomaten Laat alles minstens vijf uur pruttelen op een laag vuurtje. Ongemodificeerde buitengasfornuizen van de Colemans zijn er perfect voor! Gooi na vijf uur er wat in stukjes gesneden wortel en de rest van de uien erbij. Na weer een half uurtje wat groene boontjes, witte boontjes, wat erwten, en mogelijk nog meer groente die je hebt. Vijf minuten voor het opdienen gooi je de champignons en spekjes erbij. Je kookt er aardappelen of rijst bij, of je eet er lekker stokbrood bij. Zorg dat je nog een fles Bourgogne over hebt om je glas te vullen. Ik maak dit gerecht altijd voor de dag erop. Kost veel tijd, maar je vreet je vingers erbij op.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.074 seconden

PopUpClub.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Akkoord' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Ik accepteer het gebruik van cookies op deze site.

EU Cookie Directive Module Information